Class Notes - Mr. Weinberg's WebsiteMath maths GIF - Find on GIFER

Три речі ніколи не можна повернути: час, слово й можливість.

Архімед: цікаві факти про видатного давньогрецького вченого

 Інформація про Архімеда дійшла до наших часів у дуже стислому вигляді, оскільки її численні автори жили набагато пізніше за нього, а літописи його сучасників не збереглися. Тому міркувати про правдивість усіх фактів, перемішаних із легендами, вкрай складно. Проте геніальність цього вченого не викликає ніяких сумнівів. Фундаментальні винаходи та відкриття Архімеда, досі становлять основу сучасної науки й техніки. 

 Цікаві факти про Архімеда

● За своє життя Архімед досяг успіху в безлічі наук. Він зробив низку важливих відкриттів у геометрії, помітно просунув уперед фізику і фактично заклав основи механіки.

● Народився видатний давньогрецький учений приблизно у 287 році до н. е. у Сиракузах. Більшу частину свого життя Архімед прожив у рідному місті, правитель якого, Гієрон II, доводився йому родичем. Місто Сиракузи розташоване на острові Сицилія, який зараз належить Італії.

● За знаннями молодий Архімед відправився в Єгипет, у стародавнє місто Александрія, яке було науковим центром того часу. Александрійська бібліотека була найбільшою скарбницею знань античності.

● Винаходи Архімеда можна розділити на мирні і військові. Зокрема не можна не згадати Архімедів гвинт, що був призначений для іригації полів. Він і зараз, через більш ніж 2 000 років, використовується в деяких віддалених куточках світу. А ще його можна побачити в будь-якій ручній м’ясорубці.

Три докази Арістотеля про те, що Земля має форму кулі

   Давньогрецький вчений і філософ Арістотель один із перших припустив, що Земля має форму кулі. І він привів докази своєї точки зоруСаме докази кулястості Землі, висунуті Арістотелем, лягли в основу наукових робіт великих вчених через багато сотень років. Цей видатний мудрець, учень Платона, жив понад 2300 років тому, і він здогадався про те, про що людство потім забуло на тисячоліття.
    Багато в чому до цього доклав руку Ватикан, який оголосив вчення про кулясту Землю єретичним. Однак, такі видатні уми, як Миколай Коперник і Джордано Бруно, були добре знайомі з працями Арістотеля, і вони самі говорили про те, що у своїх роботах спиралися на його докази. Які були настільки очевидні, що спростувати їх було неможливо для будь-якої вдумливої людини. 

                                Три докази Арістотеля про те, що Земля має форму кулі

● Одним із доказів кулястості Землі, висунутим Арістотелем, стало спостереження за Полярною зорею. Як відомо, вона завжди видніється над Північним полюсом, через що вона століттями слугувала орієнтиром для мореплавців і мандрівників. Арістотель же звернув увагу на те, що Полярна зоря розташована тим вище на небосхилі, чим далі спостерігач йде на північ.

Найпрекрасніше почуття “у іншому вимірі”

        Як тільки людина отримує можливість користуватися Інтернетом, то поступовосильніше й сильніше поглинається його великим павутиннямТам шукають інформацію, бавляться іграшками, обмінюються фото та звісно ж знайомляться з протилежною статтю.

          Тому, видається закономірним, що Інтернет проник  і в таку область людських взаємин, як особиста симпатія та любов. Безліч сайтів знайомств  пропонують будь-якому охочому знайти собі партнера по спілкуванню і зав’язати стосунки. Якими ж є позитивна й негативна сторона цієї медалі? Розпочнемо з позитивної. Ви самі обираєте собі співбесідника. Адже на цьому збудований ландшафт цих сайтів- велика кількість кандидатів “на всі смаки”. Сидячи біля комп’ютера, у вас є змога зважити всі свої дії до майбутнього об’єкту взаємин. Що стосується глибини почуттів, то воно може захопити не менше, ніж стосунки у реальності. Люди чекають віртуальні зустрічі днями та годинами. 

Найкращий день – день який настав

     
     Часто я чую, що люди скаржаться на складний день, мовляв він на стільки завантажений, "ужас какой", фе-фе-фе, і словами грішать на свою затребуваність сьогодні!
Чи не чудово це, коли у тебе багато роботи, коли ти потрібний і важливий, коли тебе раді бачити, чи не раді))) Але це все одно якийсь круговорот!
       Прокинувшись вранці, у тебе є одна унікальна можливість зробити щось важливе для себе і своєї сім’ї.
        У тебе є 1 шанс сьогодні виглядати добре, зробити зарядку, наповнити протягом дня своє тіло корисними продуктами, тільки сьогодні у тебе є шанс підняти свій рівень освіти на щабель вище, тільки сьогодні ти можеш стати мудрішими, тільки сьогодні ти можеш допомогти комусь , тільки сьогодні слова рідним «Я тебе люблю» можуть мати особливу інтонацію!

Інтернет, цікаві публікації і не тільки

 
      Як і усі користувачі інтернету, ви, напевно, замислювалися над тим як скоротати час на рутинній роботі, провести час на нудній парі або зробити будь-яке очікування цікавішим і кориснішим для себе. Так от, виявляється, є немало способів розв’язати цю проблему. Звичайно для цього потрібен інтернет.  Спілкування також відбувається на форумах. форуми допомагають пошукові системи, такі як Яндекс, Google. Заходьте на улюблені теми і, наприклад,  діліться своїми враженнями про новий телефон або машину .  По перше можна зайти у соціальні мережі. Тут ви можете поспілкуватися зі своїми друзями, пограти в ігри, прослухати улюблені композиції і подивитися фільми, ., дізнатися багато нового і т.п. Якщо ви прихильник однієї з популярних онлайн ігор, яких зараз з’явилося море самих різних жанрів і тематик, то меожете загрузити її у вікні свого браузеру.
     Купа онлайн відео чекає вас на youtube. Там є і приколи, і повчальні відеоуроки, музичні кліпи, особисті блоги користувачів, огляди автомобілів і новинок кіноіндустрії, науково-пізнавальні програми. До речі для любителів знати все корисною будет інтернет-енциклопедія  “Вікіпедія”. На цьому сайті представлена якісна, скомпонованная інформація про все на світі.
       Коротше кажучи, в інтернеті є маса цікавих речей, про які ми будемо розповідати у розділі статей. Звичайно далеко не всі теми будуть стосуватися глобальної павутини, тому не дивуйтесь, ящко знайдете тут замітки про техніку, ремонт, красу або навіть подорожі.
       До речі статті можуть публікуватись і російською мовою! Але це стосується виключно цього розділу.