Class Notes - Mr. Weinberg's WebsiteMath maths GIF - Find on GIFER

Три речі ніколи не можна повернути: час, слово й можливість.

Цікаві заняття, які роблять людей розумнішими

 Хобі, які піднімуть інтелект на новий рівень.

      Довгий час існувала думка про те, що рівень інтелекту людини закладений при народженні. Однак сучасна наука довела: ми можемо поліпшити свій інтелектуальний потенціал. Більш того, сам процес може бути дуже захоплюючим, інформує Ukr.MediaРозвиток нових навичок призводить до створення нових нейронних зв'язків. Це, в свою чергу, дозволяє мозку працювати швидше й ефективніше.

Ось список з 7 видів хобі, які піднімуть ваш інтелект на новий рівень:

Гра на музичному інструменті

      Гра на музичному інструменті сприяє розвитку креативності, навичок аналітичного мислення і дрібної моторики. Все це чудові переваги. Однак деякі дослідники вважають, що деякі групові види спорту також сприяють подібним бонусам. Що ж відрізняє це хобі від всіх інших? Вся річ у тому, що саме гра на музичних інструментах призводить до зміцнення мозолистого тіла, що з'єднує півкулі мозку. Міцне мозолисте тіло, в свою чергу, сприяє зміцненню пам'яті, розвитку навичок, пов'язаних з умінням вирішувати проблеми, і в цілому покращує роботу мозку. При цьому абсолютно не важливо, скільки вам років.

Читання

      Читання знижує стрес. Це, в свою чергу, покращує ваше самопочуття і розвиває всі три види інтелекту — емоційний, рухливий і кристалізований. Як наслідок, людина стає здатною краще вирішувати різні завдання. Вона починає ясно бачити певні закономірності і краще розуміти процеси, що відбуваються. Крім того, читання вдосконалює емпатію — здатність розуміти почуття і емоції інших людей.


Логічні задачі

Розв'яжи задачу та отримай приз!!! 

ЗАДАЧІ

1. На всесвітньому фестивалі молоді зустрілись 6 делегатів. Виявилось, що серед будь-яких трьох з них двоє можуть порозумітися між собою якоюсь мовою. Доведіть, що тоді найдеться 3 делегатів, кожен з яких може порозумітись з кожним.

2. Маємо 2 купи каміння. Гра складається з того, що кожен із двох гравців по черзі забирає будь-яку кількість камінців тільки з однієї купи. Виграє той, хто бере останнім. Знайти спосіб гри, який забезпечує виграш тому гравцеві, який може або розпочати гру, або надати перший хід своєму партнеру.

3. З картону вирізано 2 правильних восьмикутники. У вершинах одного з них поставлені по черзі (навпроти годинникової стрілки) числа від 1 до 8. Чи можна розставити в вершинах другого восьмикутника ті самі числа так, щоб у будь-якому накладенні другої фігури на першу яка-небудь вершина потрапляла у вершину з тим самим номером.

4. Щоденно впродовж року учень розв'язував не менше однієї задачі кожного дня, при цьому кожного тижня він розв'язував не більше як 12 задач. Довести, що знайдеться декілька послідовних днів, в які він розв'язував 20 задач.

5. В школі 740 учнів. Довести, що троє з них в один і той же день святкують свій день народження.

6. З 61 монети за 4 зважування відокремити фальшиву (вона тяжча, ніж інші).

7. Кожен із трьох друзів зіграв однакову кількість шахових партій з іншим. При цьому вияснилось, що перший з них виграв найбільшу кількість партій, другий програв найменшу кількість партій, а третій набрав найбільшу кількість очків. Чи могло так бути? Якщо ні, то доведіть. Якщо так, то наведіть приклад.

8. Вчитель перевірив роботи трьох учнів - Олексієва, Василенка і Сергієнка, але не приніс у клас. Учням він сказав: "Один із вас отримав "3", другий - "4", а третій - "5". У Сергієнка не "5", у Василенка не "4", а у Олексієва, здається, "4".Коли принесли зошити, то виявилось, що вчитель тільки одному учневі сказав правильну оцінку, двом іншим - неправильну. Які оцінки отримали учні?

9. Є 5 монет, серед яких одна - фальшива. Невідомо, легше вона або тяжча дійсної. Вага дійсної монети - 5 г. Як за допомогою двох зважувань на терезах можна знайти фальшиву монету, маючи одну гирю вагою 5 г?

10. Три розбійника хочуть поділити здобич порівну. Кожен з них упевнений, що тільки він поділить здобич на рівні частини, але інші не мають довіри до нього. Якщо б розбійників було двоє, тоді було б легше вийти з цього становища: один розділив би здобич на 2 частини, а другий взяв би ту частину, яка здавалась йому більшою. Як повинні діяти розбійники, щоб кожен з них був упевнений, що його здобич не менше третьої частини всієї здобичі?

11. Плитка шоколаду складається з 35 квадратиків (7 5). Ламають по прямих, які ділять квадратики до тих пір, поки не одержать окремі 35 квадратиків. Скільки разів потрібно поділити шоколадку?

12. Яку найбільшу кількість слонів можна розташувати на шаховій дошці, щоб ані один із слонів не був під подвійною бійкою?

13. Серед трьох монет одна фальшива (вона легше, ніж дві інші однакової ваги). За допомогою одного зважування на терезах (без гир) знайти фальшиву монету.

14. Трьом учням в темній кімнаті одягли на голову по чорній шапці. Перед ними поставлено завдання відгадати, хто в якій шапці, якщо всього шапок 5, причому 2 з них - сірі, а 3 - чорні. Сірі шапки сховали перед тим, як у кімнаті запалили світло. Через деякий час один учень відгадав, що він стоїть в чорній шапці. Як він це зробив?

    ЧИ ЗНАЛИ ВИ ЦЕ ПРО УКРАЇНУ?

     НЕЙМОВІРНО ЦІКАВІ ФАКТИ, ПРО ЯКІ МАЙЖЕ НІХТО НЕ ЗНАЄ


    1. Найперша Конституція в світі була створена українцем Пилипом Орликом. 5 квітня 1710 його обрали гетьманом запорізького війська. У цей же день ним було оголошено «Конституцію прав і свобод війська Запорізького». У США Конституцію прийняли в 1787 р., у Франції та Польщі тільки в 1791 році.

    2. В 1934 році в Парижі на конкурсі краси мов українська мова зайняла третє місце після французької та перської за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія, структура речень. Мелодійність же української визнана другою найгарнішою серед мов світу, після італійської.

    3. Українська мова є однією з найпоширеніших мов в світі (фахівці розрізняють близько 7000 мов ) і за кількістю носіїв займає 26-те місце. Також вона є другою за поширеністю серед мов слов’янського походження після російської. На території України більше 32 мільйонів осіб вільно спілкуються українською мовою.

    4. Найбільш вживаною літерою в українському алфавіті є літера “п”. Також на цю літеру починається найбільша кількість слів. Тоді ж як найрідше вживаною літерою українського алфавіту є “ф”. В українській мові слова, які починається з цієї літери, в більшості випадків запозичені з інших мов.

    5. З точки зору лексики найближчими до української мови є білоруська (84%) і польська (70%) мови.

    6. Найчастіше серед іменників вживається слово «рука», серед дієслів — «бути», прикметників — «великий», займенників — «він». Останні місця в таблиці частотності займають слова «мутація», «баклажка», «радист», «білочка».

    7. Найдовший музичний інструмент у світі – це українська трембіта. Її довжина може досягати чотирьох метрів, а її звуки чутні більш ніж за десять кілометрів.