Class Notes - Mr. Weinberg's WebsiteMath maths GIF - Find on GIFER

Три речі ніколи не можна повернути: час, слово й можливість.

15 порад сімнадцятирічним від того, кому вже за 40


  Дистанційне навчання (26.11.20)
Група №21-алгебра і початки аналізу
Пояснення нового матеріалу уроку та домашні завдання знаходяться на сторінці групи  

Захопливий текст, знайдений на просторах інтернету. Згідна з автором у всьому!
     "Мені вже за 40 років. І хоч я відчуваю себе все тим же пацаном, розуміння, як говориться в старій рекламі, приходить з досвідом. Часто ловлю себе на думці: «А як би склалося моє життя, якби сьогоднішній досвід був мені доступний років 20 тому?»
      Нижче пишу ті тези, які хотів би повідомити самому собі в 17-20 річному віці. Випускники шкіл можуть посміхатися - що дядько розуміє в житті? Я теж таким був. І тепер точно знаю, що «дядько» розуміє і знає набагато більше, ніж може здатися.

                                                             
Отже, що б я сказав самому собі у вже далекому 1995 році?

1. Є такий вислів: «Не кури та не пий, решта доженеш!» Повір, це так. Про наркотики взагалі навіть не думай.

2. Ніколи, крім найважчих обставин, не бери в борг. Ні на бізнес, ні на машину, ні на мобілку, ні на подарунок дівчині. Немає грошей - шукай інші варіанти або взагалі забий. Кредит - перший і найбільший крок до злиднів. Якщо вже взяв - віддай якнайскоріше і більше не бери. 

3. Запам'ятай, тобі  ніхто і нічого не винен. Ні держава, ні батьки, ні суспільство. Ти не отримаєш нічого, якщо не заробиш це сам.

4. Вчися обмежувати себе. Фрази на кшталт «Живемо один раз!» І т.п. - Брехня, і за ними нічого немає, крім сорому і важких наслідків. Ти нічого не втратиш, якщо не купиш айфон або не злітаєш (в кредит, так) в Париж на Новий рік. Загалом, відмовся від лишніх витрат, будь мудріший.

5. Поважай себе. Це означає - не женися за понтами та показухою, не бреши і не хвалися. Твоя самооцінка не повинна залежати від виду мульки на телефоні, лахів або машини. Тоді тебе будуть поважати, незалежно від обставин.