Class Notes - Mr. Weinberg's WebsiteMath maths GIF - Find on GIFER

Три речі ніколи не можна повернути: час, слово й можливість.

Цікаві заняття, які роблять людей розумнішими

 Хобі, які піднімуть інтелект на новий рівень.

      Довгий час існувала думка про те, що рівень інтелекту людини закладений при народженні. Однак сучасна наука довела: ми можемо поліпшити свій інтелектуальний потенціал. Більш того, сам процес може бути дуже захоплюючим, інформує Ukr.MediaРозвиток нових навичок призводить до створення нових нейронних зв'язків. Це, в свою чергу, дозволяє мозку працювати швидше й ефективніше.

Ось список з 7 видів хобі, які піднімуть ваш інтелект на новий рівень:

Гра на музичному інструменті

      Гра на музичному інструменті сприяє розвитку креативності, навичок аналітичного мислення і дрібної моторики. Все це чудові переваги. Однак деякі дослідники вважають, що деякі групові види спорту також сприяють подібним бонусам. Що ж відрізняє це хобі від всіх інших? Вся річ у тому, що саме гра на музичних інструментах призводить до зміцнення мозолистого тіла, що з'єднує півкулі мозку. Міцне мозолисте тіло, в свою чергу, сприяє зміцненню пам'яті, розвитку навичок, пов'язаних з умінням вирішувати проблеми, і в цілому покращує роботу мозку. При цьому абсолютно не важливо, скільки вам років.

Читання

      Читання знижує стрес. Це, в свою чергу, покращує ваше самопочуття і розвиває всі три види інтелекту — емоційний, рухливий і кристалізований. Як наслідок, людина стає здатною краще вирішувати різні завдання. Вона починає ясно бачити певні закономірності і краще розуміти процеси, що відбуваються. Крім того, читання вдосконалює емпатію — здатність розуміти почуття і емоції інших людей.


Логічні задачі

Розв'яжи задачу та отримай приз!!! 

ЗАДАЧІ

1. На всесвітньому фестивалі молоді зустрілись 6 делегатів. Виявилось, що серед будь-яких трьох з них двоє можуть порозумітися між собою якоюсь мовою. Доведіть, що тоді найдеться 3 делегатів, кожен з яких може порозумітись з кожним.

2. Маємо 2 купи каміння. Гра складається з того, що кожен із двох гравців по черзі забирає будь-яку кількість камінців тільки з однієї купи. Виграє той, хто бере останнім. Знайти спосіб гри, який забезпечує виграш тому гравцеві, який може або розпочати гру, або надати перший хід своєму партнеру.

3. З картону вирізано 2 правильних восьмикутники. У вершинах одного з них поставлені по черзі (навпроти годинникової стрілки) числа від 1 до 8. Чи можна розставити в вершинах другого восьмикутника ті самі числа так, щоб у будь-якому накладенні другої фігури на першу яка-небудь вершина потрапляла у вершину з тим самим номером.

4. Щоденно впродовж року учень розв'язував не менше однієї задачі кожного дня, при цьому кожного тижня він розв'язував не більше як 12 задач. Довести, що знайдеться декілька послідовних днів, в які він розв'язував 20 задач.

5. В школі 740 учнів. Довести, що троє з них в один і той же день святкують свій день народження.

6. З 61 монети за 4 зважування відокремити фальшиву (вона тяжча, ніж інші).

7. Кожен із трьох друзів зіграв однакову кількість шахових партій з іншим. При цьому вияснилось, що перший з них виграв найбільшу кількість партій, другий програв найменшу кількість партій, а третій набрав найбільшу кількість очків. Чи могло так бути? Якщо ні, то доведіть. Якщо так, то наведіть приклад.

8. Вчитель перевірив роботи трьох учнів - Олексієва, Василенка і Сергієнка, але не приніс у клас. Учням він сказав: "Один із вас отримав "3", другий - "4", а третій - "5". У Сергієнка не "5", у Василенка не "4", а у Олексієва, здається, "4".Коли принесли зошити, то виявилось, що вчитель тільки одному учневі сказав правильну оцінку, двом іншим - неправильну. Які оцінки отримали учні?

9. Є 5 монет, серед яких одна - фальшива. Невідомо, легше вона або тяжча дійсної. Вага дійсної монети - 5 г. Як за допомогою двох зважувань на терезах можна знайти фальшиву монету, маючи одну гирю вагою 5 г?

10. Три розбійника хочуть поділити здобич порівну. Кожен з них упевнений, що тільки він поділить здобич на рівні частини, але інші не мають довіри до нього. Якщо б розбійників було двоє, тоді було б легше вийти з цього становища: один розділив би здобич на 2 частини, а другий взяв би ту частину, яка здавалась йому більшою. Як повинні діяти розбійники, щоб кожен з них був упевнений, що його здобич не менше третьої частини всієї здобичі?

11. Плитка шоколаду складається з 35 квадратиків (7 5). Ламають по прямих, які ділять квадратики до тих пір, поки не одержать окремі 35 квадратиків. Скільки разів потрібно поділити шоколадку?

12. Яку найбільшу кількість слонів можна розташувати на шаховій дошці, щоб ані один із слонів не був під подвійною бійкою?

13. Серед трьох монет одна фальшива (вона легше, ніж дві інші однакової ваги). За допомогою одного зважування на терезах (без гир) знайти фальшиву монету.

14. Трьом учням в темній кімнаті одягли на голову по чорній шапці. Перед ними поставлено завдання відгадати, хто в якій шапці, якщо всього шапок 5, причому 2 з них - сірі, а 3 - чорні. Сірі шапки сховали перед тим, як у кімнаті запалили світло. Через деякий час один учень відгадав, що він стоїть в чорній шапці. Як він це зробив?

    ЧИ ЗНАЛИ ВИ ЦЕ ПРО УКРАЇНУ?

     НЕЙМОВІРНО ЦІКАВІ ФАКТИ, ПРО ЯКІ МАЙЖЕ НІХТО НЕ ЗНАЄ


    1. Найперша Конституція в світі була створена українцем Пилипом Орликом. 5 квітня 1710 його обрали гетьманом запорізького війська. У цей же день ним було оголошено «Конституцію прав і свобод війська Запорізького». У США Конституцію прийняли в 1787 р., у Франції та Польщі тільки в 1791 році.

    2. В 1934 році в Парижі на конкурсі краси мов українська мова зайняла третє місце після французької та перської за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія, структура речень. Мелодійність же української визнана другою найгарнішою серед мов світу, після італійської.

    3. Українська мова є однією з найпоширеніших мов в світі (фахівці розрізняють близько 7000 мов ) і за кількістю носіїв займає 26-те місце. Також вона є другою за поширеністю серед мов слов’янського походження після російської. На території України більше 32 мільйонів осіб вільно спілкуються українською мовою.

    4. Найбільш вживаною літерою в українському алфавіті є літера “п”. Також на цю літеру починається найбільша кількість слів. Тоді ж як найрідше вживаною літерою українського алфавіту є “ф”. В українській мові слова, які починається з цієї літери, в більшості випадків запозичені з інших мов.

    5. З точки зору лексики найближчими до української мови є білоруська (84%) і польська (70%) мови.

    6. Найчастіше серед іменників вживається слово «рука», серед дієслів — «бути», прикметників — «великий», займенників — «він». Останні місця в таблиці частотності займають слова «мутація», «баклажка», «радист», «білочка».

    7. Найдовший музичний інструмент у світі – це українська трембіта. Її довжина може досягати чотирьох метрів, а її звуки чутні більш ніж за десять кілометрів.


    15 порад сімнадцятирічним від того, кому вже за 40


      Дистанційне навчання (26.11.20)
    Група №21-алгебра і початки аналізу
    Пояснення нового матеріалу уроку та домашні завдання знаходяться на сторінці групи  

    Захопливий текст, знайдений на просторах інтернету. Згідна з автором у всьому!
         "Мені вже за 40 років. І хоч я відчуваю себе все тим же пацаном, розуміння, як говориться в старій рекламі, приходить з досвідом. Часто ловлю себе на думці: «А як би склалося моє життя, якби сьогоднішній досвід був мені доступний років 20 тому?»
          Нижче пишу ті тези, які хотів би повідомити самому собі в 17-20 річному віці. Випускники шкіл можуть посміхатися - що дядько розуміє в житті? Я теж таким був. І тепер точно знаю, що «дядько» розуміє і знає набагато більше, ніж може здатися.

                                                                 
    Отже, що б я сказав самому собі у вже далекому 1995 році?

    1. Є такий вислів: «Не кури та не пий, решта доженеш!» Повір, це так. Про наркотики взагалі навіть не думай.

    2. Ніколи, крім найважчих обставин, не бери в борг. Ні на бізнес, ні на машину, ні на мобілку, ні на подарунок дівчині. Немає грошей - шукай інші варіанти або взагалі забий. Кредит - перший і найбільший крок до злиднів. Якщо вже взяв - віддай якнайскоріше і більше не бери. 

    3. Запам'ятай, тобі  ніхто і нічого не винен. Ні держава, ні батьки, ні суспільство. Ти не отримаєш нічого, якщо не заробиш це сам.

    4. Вчися обмежувати себе. Фрази на кшталт «Живемо один раз!» І т.п. - Брехня, і за ними нічого немає, крім сорому і важких наслідків. Ти нічого не втратиш, якщо не купиш айфон або не злітаєш (в кредит, так) в Париж на Новий рік. Загалом, відмовся від лишніх витрат, будь мудріший.

    5. Поважай себе. Це означає - не женися за понтами та показухою, не бреши і не хвалися. Твоя самооцінка не повинна залежати від виду мульки на телефоні, лахів або машини. Тоді тебе будуть поважати, незалежно від обставин.


    10 нескладних трюків, які можуть значно поліпшити вашу пам'ять

     

    Чи думали ви коли-небудь про щось і майже відразу забували свою думку, але вирішували, що вона просто повернеться до вас пізніше? Правда полягає в тому, що той конкретний спогад може зберегтися у вас в пам'яті, а може і ні.
    Якщо те, про що ви думали, не пішло далі вашої робочої пам'яті або пам'яті тимчасового зберігання, то цього спогаду фактично більше немає. З іншого боку якщо спогад відкладається у вашій довгостроковій або постійній пам'яті, то він залишається там назавжди. Якщо вам цікаво, чому ми не можемо згадати щось, коли нам це потрібно, то знайте, що причина полягає в тому, що спогад насправді є,але нам бракує знань про те, як його викликати.
    Це відбувається, тому що кожний раз, коли ви запам'ятовуєте щось, ваш мозок створює сигнали пошуку на основі супутніх подій. Це означає, що сигнали, можливо, не мають ніякого зв'язку з самим спогадом. Хоча це звучить досить незручно, є кілька стратегій за допомогою яких можна тренувати свій мозок для швидкого доступу до будь-якої інформації яка вам потрібна.

     1. Повторення з затримкою.

    Ця стратегія задіє вашу робочу пам'ять, ту частину вашого мозку, яку ви використовуєте, щоб, наприклад, складати числа в голові. Вчені досліджували те, наскільки довго щось залишатиметься у вашій робочій пам'яті, перш ніж почне зникати і виявили, що спогад зникає приблизно через 18 секунд.
    Деякі учасники дослідження могли згадати до 10 відсотків інформації через 18 секунд, але це не особливо допоможе, якщо вам потрібно запам'ятати номер телефону. У цьому випадку трюк простий, але дуже ефективний.
    Якщо ви намагаєтеся запам'ятати адресу або щось подібне до того, як зможете це записати, то замість того, щоб повторювати знову і знову, просто повторюйте це кожні 15 секунд або близько того, протягом декількох хвилин, щоб уникнути втрати частини інформації (починайте повторювати раніше ніж через 18 секунд, тому що більша частина інформації до того часу зникне).


    День студента


     
    Вітаю усіх з Днем Студента!!!
     Історія
              Усе почалося з розгону поліцією і підрозділами СС мирної демонстрації з нагоди 21 річниці створення Чехословацької Республіки 28 жовтня 1939 року в Празі, під час якого був тяжко поранений студент медичного факультету Ян Оплетал. 11 листопада він помер. Його похорон, який проходив 15 листопада, перетворився у протест проти окупації, у якому взяли участь тисячі людей. Знову дійшло до сутичок з поліцією. Наступного дня у Берліні відбулася нарада за участю Адольфа Гітлера, на якій було прийнято рішення закрити чеські вищі навчальні заклади «на три роки», хоча насправді вони відкрилися тільки після перемоги над нацизмом. Майно університетів підлягало конфіскації. 17 листопада відбулися масові арешти чеських студентів у Празі та інших університетських містах. 9 провідних представників студентських організацій було страчено в празьких в'язничних стінах, понад 1200 арештовано і наступного дня відправлено в Заксенгаузен. В гуртожитки вривалися солдати, чинили над студентами побиття, потім вивозили їх на околиці Праги, де насилля продовжилося, студентів змушували падати, а німці чоботами наступали їм на шиї. На вулиці був мороз, а деякі студенти були в піжамах. Гуртожитки з іноземцями і жінками насилля не зачепило.
           На своїх зборах 1941 року в Лондоні Міжнародна Рада Студентів прийняла заяву, у якій день 17 листопада в пам'ять про події в Чехії було оголошено Міжнародним днем студентів. Відтоді міжнародне студентство просуває ідею визнання 17 листопада міжнародним днем студентів на рівні ООН.

    Сьогодення

    В наші дні День Студента позиціонується не як траурний день пам'яті, а як свято молодості, жаги до життя та великих звершень. Адже саме студентство в усі часи в усіх країнах було активною, подекуди радикальною, рушійною силою, яка могла змінювати державний лад та чинити революцію.

    Чому Ейнштейн показав язик?

           Який образ спадає вам на думку, коли розмова заходить про Альберта Ейнштейна? Більшість сучасних жителів планети представляють його як «божевільного вченого».Така думка склалася завдяки зовнішності та поведінці вченого, але його незвичайний розум характеризує його як істинного генія свого часу. Ейнштейн не надавав особливої уваги своєму зовнішньому вигляду, вірніше він його не цікавив зовсім. Важливо те, що всередині, а не зовнішня оболонка людини - така була думка фізика. Тому люди часто могли бачити вченого з розпатланим волоссям, у старому розтягнутому светрі.Його погляд не стежив захоплено за навколишніми, він нібито був звернений вглиб самого себе - в його думці безперервно відбувався процес вирішення складних завдань. Забудькуватість і непристосованість у побуті також були широко відомі громадськості та зіграли свою роль у формуванні його образу.
           Свої видатні відкриття Ейнштейн робив виключно заради людства і в ім'я науки, він ніколи не прагнув до слави і особистої вигоди. Про дивного вченого ходили різні чутки, він був дійсно загадковою особистістю. Але одного разу Альберт Ейнштейн трохи оголив свою справжню натуру і підняв завісу таємничості.

           Фотограф знімав вченого в день святкування його 72 дня народження, яке припадало на 14 березня 1952 року. Фотографія, що вийшла в результаті, отримала незабаром світову популярність і викликала ще більший інтерес до персони Ейнштейна.
            У той день фотограф попросив вченого зробити задумане обличчя, яке, на його думку, відповідало б іміджу відомого винахідника. Але Альберт Ейнштейн висунув язика, чим дав зрозуміти, що всесвітньо відомий вчений може володіти не тільки серйозністю, а й бути просто веселою і життєрадісною людиною. Його близькі розповідали, що саме таким Ейнштейн і був у житті.

    Дистанційне навчання згідно з розкладом (12.11.20)

    Група №21-геометрія                                             
    Група №15-алгебра і початки аналізу
    Група №11-геометрія
    Пояснення нового матеріалу уроку та домашні завдання знаходяться на сторінках груп  

               Поодинокі думки не мають величезної сили і надають лише незначний вплив на якість нашого життя, а повторювані думки, причому багаторазово, створюють нашу дійсність.
                Це добре видно на прикладі: уявіть, що ваші думки - це сонячні промені. А тепер уявіть збільшувальне скло і рухайте його з боку в бік, пропускаючи через нього світло. Що виходить? Нічого. Світло розсіюється і нічого не відбувається. Те ж саме відбувається і з «разовими» думками, які з'являються у нас в голові.
            Тепер уявіть, що Ви тримаєте скло нерухомо на певній висоті і пропускаєте ті ж самі сонячні промені, тим самим сконцентрувавши їх в одній точці. Що відбувається? Правильно, загоряння.
            Тобто, якщо Ви обираєте думки, які покращують якість Вашого життя і починаєте на них концентруватися, у Вашому житті починає відбуватися чудо, про яке Ви мріяли.
            Подивіться критично на своє життя, які думки сьогодні заважають Вам бути успішним? Можливо, Ви хочете бути чудовим оратором, але постійно думаєте про те, які Ви незграбні, як не вмієте зацікавити публіку, знову і знову прокручуєте в голові картинки невдалих виступів?А може, Ви прагнете до фінансового добробуту, але часто скаржитеся на брак грошей, високі ціни, на низьку оплату праці? Це приклади тих думок, які виступають бар'єром у досягненні мети. Відстежте такі думки у себе і замініть їх на ті, які приведуть до бажаного. На першому етапі варто зрозуміти, що думки мають свою особливу силу і від того, на яких думках Ви сконцентруєтеся, залежатиме ваше майбутнє.Незалежно від обставин, в яких Ви знаходитеся в даний момент, невдалого досвіду в минулому, Ви можете виробити необхідний тип мислення для досягнення успіху в будь-якій області життя. Для цього потрібно лише змінити свої думки і в цьому Вам допоможуть прості техніки.

    Дистанційне навчання згідно з розкладом (11.11.20)

    Група №31-геометрія                                         
    Група №13-алгебра і початки аналізу
    Група №33-геометрія
    Пояснення нового матеріалу уроку та домашні завдання знаходяться на сторінках груп
    Ми приходимо в цей світ для того, щоб зробити щось хороше, прожити цікаве і чесне життя, принести користь соціуму. Навряд чи Бог, Дарвін, Вищий Розум (хто у що вірує) створив людину для того, щоб помилуватися на її деградацію. Це вже самі людські особини (на щастя, не всі) так по-дурному розпоряджаються своїм життям.Саме в книгах міститься мудрість, яка не допускає всихання наших мізків, а процес деградації часто починається саме з них.
    12 способів, як не допустити деградацію особистостіі:
    • Навіть якщо всілякі біди оточили вас, зробіть так, щоб вони злякалися вашої краси, стрункого підтягнутого тіла, модного одягу.
    • Не йдіть на поводу у поганих звичок. Алкоголь, наркотики, сигарети, навіть ожиріння - заняття негідні нормальної людини.
    • Похмурі песимісти - перші кандидати в групу закінчених особистостей. У будь-якій ситуації потрібно бачити світло в кінці темного тунелю і всіма силами прагнути його наблизити.Батьків, друзів, свою другу половинку, тварин, життя, врешті-решт. Закохана людина не страждатиме від деградації особистості.Більшість песимістичних особистостей аргументують свій стан: «Світ такий жорстокий, навіщо боротися, навіщо жити і т.д.».
    •  Можете чимось допомогти - допоможіть, якщо ж ні - не рефлексуйте над чужою трагедією.
    • Саморозвиватися.Книги, курси, класичні навчальні заклади не дозволять вам піти на дно.
    • Вірте в те, що за всі скоєні злодіяння обов'язково піде розплата.Більшість лиходіїв скоюють злочини, тому що відчувають безкарність, як перед законом, так і перед вищим судом.
    • Не ігноруйте норми моралі.Не можна брехати, красти, заздрити, пліткувати, робити гидоти. Все це щодня руйнує вашу особистість
    • Не лайтесь.Погані слова розвалюють нашу душу, виганяють з нашого гаманця гроші, не кажучи вже про те, що перетворюють нас в приматів!
    • Не забувайте про правила пристойності.Колупання в носі, прилюдне чухання геніталій, гучне позіхання з відкритим ротом, плямкання, облизування тарілки - це вже явні ознаки деградації особистості.
    • Ніколи не опускайте руки. Навіть якщо все у вашому житті погано зараз, ви в змозі перевернути ситуацію з ніг на голову і поліпшити своє становище. Просто ви обираєте інше: опустити руки й опуститися на саме дно.

    Дистанційне навчання згідно з розкладом (10.11.20)

     Є тільки два способи прожити життя. Перший - ніби чудес не існує. Другий - ніби кругом одні чудеса.
    А.Ейштейн
    Група №31 ( алгебра і початки аналізу)
    Група №34 ( алгебра і початки аналізу)
    Пояснення нового матеріалу уроку та домашні завдання знаходяться на сторінках груп 

    Під час першої світової війни, шістнадцятирічний Волт Дісней відправився до Канади, щоб спробувати потрапити в армію, але, в підсумку, був лише учасником Червоного Хреста в Європі.
    • Bugs Bunny став другим мультперсонажем, який отримав зірку на Алеї Слави в Голлівуді. Першим був Міккі Маус.
    • У Саддама Хусейна був Коран, написаний з використанням його власної крові. Для цього до нього регулярно приходили медсестра і каліграф.
    • Шотландський король Джеймс IV був стоматологом - аматором і платив своїм підданим за можливість лікувати їх зуби.
    • Через три місяці після смерті, тіло Чарлі Чапліна було викрадено двома швейцарцями, з метою вимоги викупу від сім'ї. Через ще три місяці, здирників заарештували, а тіло коміка залили в бетон, щоб запобігти повторним спробам.

    Дистанційне навчання згідно з розкладом (06.11.20)

    Проста гармонія буття 
    Повторення й повторення 
    То вверх крокуємо то вниз,
    Удачі за невдачами, 
    По синусоїді кудись 
    Всі пливемо неначе ми.
                                           Г.П. Бевз
     

    Група № 23 (алгебра і початки аналізу) 
    Група № 22 (алгебра і початки аналізу) 
    Пояснення нового матеріалу уроків та завдання знайдете на сторінках своїх груп
     
       
    В нереально швидкому темпі нашого життя, дуже важливо вміти правильно управляти своїм часом. Ця якість властива всім успішним людям. Як відомо, успіх - це рух. Рух від однієї мети, до іншої! І величина успіху вимірюється швидкістю цього руху.Ви напевно дивилися фільм «День Бабака». В якому, головному героєві доводиться вибиратися із замкнутого кола. Його життя не йде вперед. Він застряг в одному дні. І кожну добу у нього повторюються одні й ті ж події. Для багатьох це знайома схема. Люди проживають день за днем, занурюючись в одні й ті ж ситуації. І їх життя схоже на цей «день бабака», коли нічого кардинального не відбувається, і немає ніяких змін.А чому все так відбувається?Та дуже просто! Час витрачається даремно, не приносячи ніякої користі, і новизни в житті.


    Дистанційне навчання згідно з розкладом (05.11.20)

    Є тільки два дні в році, коли не можна нічого зробити — це вчора і завтра.

    Група №15 
    Тема уроку "Паралельність площин"(геометрія).Пропоную переглянути відео 
    Д.З.Пройти тестування 
                        
                                                                

    Дистанційне навчання згідно з розкладом ( 04.11.20)

     Блаженство тіла полягає в здоров'ї, а блаженство розуму – у знанні.                                                                                                                                Фалес

    Група №31
    Тема уроку "Контрольна робота з геометрії №1 із теми "Координати та вектори у просторі"".  Виконати контрольну роботу
    Д.З. Повторити вивчений матеріал. Звіт виконаної роботи пересилати на електронну адресу antoninagysarevich@gmail.com
    Бажаю успіху!!!

    Група №33
    Тема уроку "Графічні подання інформації про вибірки", "Частота та ймовірність випадкової події"(алгебра і початки аналізу). 
    Пропоную переглянути відео https://www.youtube.com/watch?v=h2EjoMZBEgg
    Д.З. Вивчити §19-20, вик. пис.завдання із відео.
    Звіт виконаної роботи пересилати на електронну адресу antoninagysarevich@gmail.com

     Група №13
    Тема уроку "Паралельність прямої і площини.Розв'язування задач".
    Пропоную переглянути відео (геометрія) https://www.youtube.com/watch?v=xfmGvRMHo-s 
    Д.З.https://shkola.obozrevatel.com/ukr/books/10klass/matematika/1748/geometriya/. Вивчити пар.24, дати письмові відповіді  на запитання презентації. 
    Виконані завдання переслати на antoninagysarevich@gmail.com



    Дистанційне навчання згідно з розкладом ( 03.11.20)


    Група № 25 
    Тема уроку: Найпростіші тригонометричні рівняння (повторити) (алгебра і початки аналізу).Прошу переглянути відео https://www.youtube.com/watch?v=IiBOIgb7uHI 
    https://www.youtube.com/watch?v=5UyMhOAAjowта зробити конспект
    Д.З.Вивчити §18, вик. пис.№675,№687.http://shkola.in.ua/486-matematyka-10 klas-bevz.html
    Звіт виконаної роботи пересилати на електронну адресу antoninagysarevich@gmail.com

    Група №34
    Теми уроків: "Циліндри.Розвязування вправ", "Куля і сфера" (геометрія).Прошу переглянути відео https://www.youtube.com/watch?v=tegxFxQrM8U
    Д.З.Вивчити §27-34, вик. пис.№1063,№1098, №1100.http://shkola.in.ua/486-matematyka-11 klas-bevz.html.
    Звіт виконаної роботи пересилати на електронну адресу antoninagysarevich@gmail.co
    Конуси в природі
     
    Сипучі матеріали в природі часто набувають форми конуса. Але, що цікаво, ці конуси завжди мають цілком певний кут нахилу твірної до площини Землі —  так званий кут природного укосу. Для картоплі він 45°, вугілля — 42°, ґрунту — 40°, глини -30°, піску — 25°. Окрім того, в житті користуються не довжиною твірної, а довжиною перекиду (двох твірних), який виміряти значно легше.



    Дистанційне навчання згідно з розкладом (30.10.20)

    Хоча б над тобою було сто вчителів – вони будуть безсилі, якщо ти не зможеш сам змусити себе до праці і сам вимагати її від себе. 
                                                                                                 В. Сухомлинський

    Група №21
    Тема уроку «Властивості та та графіки показникової функції». "Показникові рівняння"  (алгера і початки аналізу). Пропоную переглянути відео 
    Д.З. Вивчити §2-3, вик. пис.№96, №99,№75
    Звіт виконаної роботи пересилати на електронну адресу antoninagysarevich@gmail.com

    Дистанційне навчання згідно з розкладом (29.10.20)

    Ви можете мати все, про що здатні думати постійно

    Група №21

    Тема уроку "Перпендикулярність площин", "Ортогональне проєктування"( геометрія). Пропоную переглянути відео https://www.youtube.com/watch?v=uikHQDCVyxE ,
    Д.З. Вивчити §30-31, вик. пис.№1082,№1121.
    http://shkola.in.ua/486-matematyka-10-klas-bevz.html 
    Звіт виконаної роботи пересилати на електронну адресу antoninagysarevich@gmail.com


    Дистанційне навчання згідно з розкладуом (28.10.20)

    Ваш приголомшливий мозок може підняти вас з убогості до багатства, перетворити вас з одинака на загального улюбленця, вивести з депресії, зробивши щасливим і радісним—якщо ви правильно скористаєтеся ним. 
    Брайан Трейсі
    Група №33
    Тема уроку " Площі поверхні циліндра, конуса"(геометрія).Пропоную переглянути відео https://www.youtube.com/watch?v=eLQCE-uoSGM
    Звіт виконаної роботи пересилати на електронну адресу antoninagysarevich@gmail.com.
    Перевір себе https://learning.ua/matematyka/desiatyi-klas/ploshcha-bichnoi-poverkhni-konusa,
    https://learning.ua/matematyka/desiatyi-klas/ploshcha-bichnoi-poverkhni-tsylindra


    Дистанційне навчання згідно з розкладом ( 27.10.20)

    Гіпотези - це ліси, які зводять перед будівлею і зносять, коли будівля готова; вони необхідні для працівника; він не повинен тільки приймати ліси за будівлю. 
                                                                                                                        І. Гете

    15 група
    Тема уроку "Степінь із раціональним показником та його властивості"(алгебра та початки аналізу).Пропоную переглянути відео https://www.youtube.com/watch?v=7qrsFH6I81Q,
    https://www.youtube.com/watch?v=5v2QWqY8bWg Д.З.https://shkola.obozrevatel.com/ukr/books/10klass/matematika/1748/geometriya/. Вивчити пар.7, вик.пис.№283, №286, №303,№304, https://learning.ua/matematyka/desiatyi-klas/hra-vynesy-mnozhnyk-z-pid-znaka-korenia,https://learning.ua/matematyka/desiatyi-klas/hra-rakhuiemo-prybutok
    Виконані завдання переслати на antoninagysarevich@gmail.com


    Дистанційне навчання згідно з розкладом ( 26.10.20)

    Розкажи - і я забуду, покажи - і я пізнаю, дай зробити самому - і я зрозумію.  (Китайське прислів'я)

    Група №23
    Тема уроку"Показникові рівняння.Розв’язування задач і вправ"(алгебра і початки аналізу). Пропоную переглянути відео https://www.youtube.com/watch?v=s52Ra_kj_WE
    https://www.youtube.com/watch?v=UplJpSI9hjA
    https://www.youtube.com/watch?v=cUIXZduqj1g
    Д.З. Вивчити §1-3, вик. пис.№88,№96,№111. https://vshkole.com/11-klass/uchebniki/matematika/gp-bevz-vg-bevz-2011-riven-standartu
    Звіт виконаної роботи пересилати на електронну адресу antoninagysarevich@gmail.com

    Дистанційне навчання згідно з розкладом ( 23.10.20)

    Багато чого не зробиш, поки не вивчишся. Але багато треба зробити, щоб навчитись. 
    Конфуцій

    Група №21
    Пропоную переглянути відео «Розв'язування найпростіших тригонометричних нерівностей» (алгера і початки аналізу)
    Д.З. Вивчити §18, вик. пис.№694, №696.
    Звіт виконаної роботи пересилати на електронну адресу antoninagysarevich@gmail.com

    Дистанційне навчання згідно з розкладом ( 22.10.20)

    Коли при зіткненні книги і голови чується глухий порожній звук, то не завжди винувата у цьому книга. (Георг Ліхтенберг )

    Група №25
    Пропоную переглянути відео «Розв'язування найпростіших тригонометричних нерівностей»(алгебра і початки аналізу) https://www.youtube.com/watch?v=F-Qfqv_o5yU ,
    https://www.youtube.com/watch?v=Jb92Ds1Tg90&t=30s>
    Д.З. Вивчити §18, вик. пис.№694,№696.
    http://shkola.in.ua/486-matematyka-10-klas-bevz.html
    Звіт виконаної роботи пересилати на електронну адресу antoninagysarevich@gmail.com

    Дистанційне навчання згідно з розкладом ( 21.10.20)

    Розв'язування задач є найхарактернішим і найспецифічнішим різновидом вільного мислення.   (В. Джеймс)

    Група №33
    Пропоную переглянути відео «Площа многогранника»(геометрія) https://www.youtube.com/watch?v=wDLL5V3p5WI,
    https://www.youtube.com/watch?v=ZD3IYUxefWM
    Д.З. Вивчити §28-29, вик. пис.№948,№986,№922. https://vshkole.com/11-klass/uchebniki/matematika/gp-bevz-vg-bevz-2011-riven-standartu .Звіт виконаної роботи пересилати на електронну адресу antoninagysarevich@gmail.com

    Дистанційне навчання згідно з розкладом ( 20.10.20)

    Багато чого не зробиш, поки не вивчишся. Але багато треба зробити, щоб навчитись.
    Конфуцій

    15 група
    Переглянути відео "Паралельне проектування і його властивості"(геометрія) https://www.youtube.com/watch?v=xsA-WahVuNs та "Зображення фігур у стереометрії"(геометрія) https://www.youtube.com/watch?v=T7Xd9b6VKzo
    Д.З. https://shkola.obozrevatel.com/ukr/books/10klass/matematika/1748/geometriya/. Вивчити пар.23-24, вик.пис.№851, №855, №892.Виконані завдання переслати на antoninagysarevich@gmail.com

    Дистанційне навчання згідно з розкладом ( 19.10.20)

    23  група

      Шановні здовувачі освіти! Пропоную переглянути відео  з алгебри і початків аналізу із теми  "Властивості та графіки показникової функції" https://www.youtube.com/watch?v=c4sTdf9ltRs.   Д.З. Математика 11 клас Г.П. Бевз, В.Г. Бевз (2011 рік) Рівень стандарту.Вивчити пар.2стр.15-19, вик.пис.№54, №70, №75.Виконані завдання переслати на antoninagysarevich@gmail.com

    20 цитат світових мислителів про освіту

     

                                                      ,

     

    1. Вчіться у всіх, не наслідуйте нікому. Максим Горький
     2. Освіта – скарб; праця – ключ до нього. П'єр Буаст
    3. Навчання без роздумів – шкідливе, роздуми без навчання – небезпечні. Конфуцій
    4. Освіта — це те, що залишається, коли ми вже забули все, чого нас вчили. Джордж Галіфакс
    5. Освіта – це те, що більшість отримує, багато хто передає та лише деякі мають. Карл Краус
    6. Освіта розуму не додає. Олександр Солженіцин
    7. Багато чого не зробиш, поки не вивчишся. Але багато треба зробити, щоб навчитись. Конфуцій